kastelir

MASLINISTRA maslinovo ulje uljare ULJARE maslinovo ulje uljare Kaštelir Labinci

  • datum osnivanja maslinistra Godina početka rada: 2009
  • grad maslinistra Grad: 52464 - Kaštelir
  • telefon maslinistra Telefon: 052/455-336
  • email maslinistra Email:
  • flos olei maslinistra FLOS OLEI:flos olei

Vlastita proizvodnja:


Uljara Erino Ulja se nalazi u Kašteliru (Tar) pokrenuo ju je Rino Rojac 2009 godine i također se bavi otkupom maslina. Ova će uljara popuniti prazninu koja je nastala nakon preseljenja tarske uljare. Vrlo je dobrodošla za maslinarstvo svih općina Poreštine. Sada kada su se na tom području podigle velike površine pod maslinama, nastala je potreba za uljarom velikog kapaciteta koja bi mogla preraditi cjelokupnu dnevnu berbu maslina.

Uljara radi s vodom od samih maslina, bez dodavanja tople vode kapaciteta od tri tone na sat. Da bi posao što bolje funkcionirao, uz njega u radu uljare sudjelovat će još i voditelj Severino Kliba, stručni savjetnici Italo Žužić i Edo Jugovac te petero djelatnika, koliko ih ovaj pogon za sada zapošljava.

Osim pogona, uljara ima i poseban prostor u kojem vlasnici maslina mogu čekati preradu plodova, a cijeli se kompleks planira naknadno obogatiti ostalim programima vezanim za maslinarstvo i maslinovo ulje. Rojac dodaje da zasad nemaju u programu otkup maslina, osim za potrebe pokusne proizvodnje. Masline će prerađivati za 1,4 kune po kilogramu.

Još rezultata za: Opcina-Kaštelir-Labinci


icon tag maslinistra Tag: porečka uljara

Kontakt osoba: Rino Rojac

comments powered by Disqus