vodnjan

MASLINISTRA maslinovo ulje uljare MASLINOVO ULJE maslinovo ulje uljare Vodnjan


Vlastita proizvodnja:


OPG Cossara iz Vodnjana nudi ekstra djevičansko maslinovo ulje istog imena Livio Cossara je započeo intenzivan uzgoj maslina prije 15-ak godina. Posvetivši se obiteljskim maslinicima, upoznavao je tehnologiju obrade maslina, te uvelike unaprijedio kvalitetu svog maslinovog ulja.

Naslijedivši maslinike od svojeg djeda i oca, postavio je cilj da kvaliteta maslina i maslinova ulja dovede na čim višu razinu.

Maslinici se nalaze nedaleko Vodnjana, na predjelu Salvele i Sanpiera. Od sorti njeguje i uzgaja autohtone sorte bužu,carbonazzu, rošinjolu i moražolu.

Sve masline se ručno beru.

Godišnje proizvede od oko 400 - 450 litara maslinovog ulja.

Trud, zalaganje i znanje je prepoznala struka, te su uslijedile brojne nagrade visokog sjaja - od smotre maslinova ulja u Vodnjanu, zatim Medulin, do dvije zlatne nagrade u Splitu, za ulja buže i carbonazze.

Maslinova ulja Cossara do danas su nagrađena sa čak 5 zlatnih medalja.

Također, Livio Cossara je završio tečaj u Italiji u najpoznatijom svjetskoj regiji maslinovih ulja - Toscani, te danas ima titutlu Senzorskog analitičara maslinovog ulja sa međunarodnim certifikatom.

Livio Cossara je također izumio stroj koji lakoćom odvaja lišće od ploda nakon berbe, čime se uvelike ubrzava i olakšava sama berba.

Još rezultata za: Grad-Vodnjan

icon tag maslinistra Tag: vodnjansko maslinovo ulje

Kontakt osoba: Livio Cossara

comments powered by Disqus