novigrad

MASLINISTRA maslinovo ulje uljare ULJARE maslinovo ulje uljare Novigrad

ULJARA AL TORCIO


Vlastita proizvodnja: Monokultivar Leccino, Ascolana, Itrana, Moraiolo, Rosulja, Bjelica


Uljara Al Torcio iz Novigrada proizvodi vlastito maslinovo ulje Monokultivar Leccino, Ascolana, Itrana, Moraiolo, Rosulj i posjeduje 1200 vlastitih stabala maslina sorti: leccino, bianchera, muraiolo, te autohtone istarske masline na površini od oko 3 hektara.
Berbu vršimo isključivo ručno čime se izbjegava oštećenje ploda i samog stabla masline, a plodovi se u ulje prerađuju u istom danu. Na taj način dobiveno je maslinovo ulje najviše kakvoće, sa udjelom slobodnih masnih kiselina od 0,17 - 0,23%, zavisno od sorte maslina koja se obrađuje.

U proteklim godinama na raznim manifestacijama i natjecajima redovito dobivamo priznanja za naš rad. Tako smo već osmu godinu ušli u prestižni svjetski vodič maslinovih ulja L'extravergine guida ai migliori oli di qualità accertata.

Naša ulja itrana, bianchera i autohtona istarska rosulja po ocjeni njemačke gastronomske revije DER FEINSCHMECKER iz Hamburga, uvrštema su među najbolja svjetska ulja, a ulje leccino dospijelo je na drugo mjesto. Drugo je mjesto postiglo i na natjecanju Medoliva u Arezzu-Italia.

Istra je naša regija ... kao da se budi iz sna. Ponovno je zatalasana zelenim morem maslina. Njenim tijelom kao krvotok vijugaju Ceste maslinova ulja, ukazuju pute koji vode do uljara u čijim se hladnim i tamnim kutcima čuva zeleno zlato koje je tako lijepo opisao Marko Valerije Marcijal, rimski pisac epigrama: "Kordobo, koja si rodnija od uljevitog Venafra savršena koliko i ulje iz Istre."

Dobro došli u našu uljaru Al Torcio.

Još rezultata za: Grad-Novigrad


icon tag maslinistra Tag: novigradska uljara

Kontakt osoba: Tranquilino Beletić

comments powered by Disqus