novigrad

MASLINISTRA maslinovo ulje uljare MASLINOVO ULJE maslinovo ulje uljare Novigrad

LAGUNA NOVIGRAD


Vlastita proizvodnja: Ekstra djevičansko maslinovo ulje VERGAL


Ekstradjevičansko maslinovo ulje Vergal novigradske turističke tvrtke Laguna Novigrad osvojilo je šampionski naslov za sortu leccino na ovogodišnjem Festivalu zlate oljčne vejice u Portorožu, međunarodnoj manifestaciji posvećenoj maslinovom ulju.

Drugo je to priznanje za taj novi Lagunin brand koji je na 16. međunarodnoj manifestaciji o maslini i kvaliteti maslinovog ulja krajem prošle godine u Taru ovjenčan zlatnom medaljom za kvalitetu.

Novigradski hotelijer posljednjih devet godina u okolici svojih hotela i kampova uz more uzgaja masline sorti frantoio i leccino. Sadnju i proizvodnju maslinovog ulja pokrenuo je "kao komplementarnu ponudu svoje hotelijerske i kamperske djelatnosti koja se zadnjih godina sve više okreće konceptu aktivnog odmora, zdravlja i sportske rekreacije".


Trenutno godišnje proizvodimo oko 3.500 litara ulja koje koristimo u našim restoranima, a bolje od brošure ili prezentacije na poslovnog partnera ostavlja dojam kad mu poklonite vlastito maslinovo ulje koje nastaje nedaleko od vašeg hotela.

Održivi razvoj i zdrava hrana sve više su teme suvremene turističke industrije, a Novigrad i Istra svojom specifičnom ponudom ulaze u sam vrh ovih trendova, izjavila je direktorica Lagune Novigrad Zrinka Bokulić.

Ime Vergal dolazi od naziva starog izvora - potoka za koji Novigrađani dobro znaju da se nekoć ulijevao u ovdašnju marinu i opskrbljivao pitkom vodom generacije lokalnih stanovnika.

2100 Stabala: Leccino 90% , Pendolino 10%

Još rezultata za: Grad-Novigrad


icon tag maslinistra Tag: novigradsko maslinovo ulje

Kontakt osoba:

comments powered by Disqus