labin

MASLINISTRA maslinovo ulje uljare MASLINOVO ULJE maslinovo ulje uljare Labin


Vlastita proizvodnja: Selekcija Belić, Ascolana Tenera, Buža, Casaliva, Cipressino, Frantoio, Istarska Bjelica, Itrana, Leccino, Pendolino, Rosulja, Vodnjanska crnica.


Tvrtka OLEA B.B. sa sjedištem u Rapcu, vlasništvo je obitelji Belić. Proizvode maslinova ulja Selekcija Belić, Ascolana Tenera, Buža, Casaliva, Cipressino, Frantoio, Istarska Bjelica, Itrana, Leccino, Pendolino, Rosulja, Vodnjanska crnica. 29.6. Galerija ekstra djevičanskog maslinovog ulja u na Petrovi u Labinu

Vodič Flos Olei 2013 dodijelio 97 bodova za sortu itrana

Zlatna medalja osvojena u Japanu na OLIVE JAPAN 2013

19.-20.4. Zagreb Wine Gourmet Weekend

Vodič Flos Olei 2012 uvrstio bužu u top 20 svjetskih ulja.
Sorta buža osvojila nagradu za najbolje ulje izrazite voćnosti

17.10.Oleabb sudjelovala je u humnitrnoj akciji „Mislimo na djecu“ VIVAT DORE u koncertnoj dvorani Vatroslava Lisinskog


U maslinicima okružja Fažane, Peroja i Galižane svake godine započinje začarani životni ciklus od masline do maslinovog ulja poštujući stoljetnu tradiciju, a uz primjenu najsuvremenije agrotehnike i tehnologije proizvodnje ekstra djevičanskog maslinovog ulja.Suživot masline, sunca, crvene zemlje, blizina mora i timski rad zaposlenika tvrtke Olea B.B. daje zdrave i kvalitetne plodove maslina. Pomno odabran sortiment, ručna berba, suvremen postupak hladnog prešanja u roku 24 sata, čuvanje i skladištenje ulja u inoks bačvama bez prisustva zraka na temperaturi do 18 stupnjeva C te punjenje u boce po najstožim tehnološkim kriterijima, preduvjet su vrhunskoj kvaliteti maslinovog ulja i prepoznatljivog proizvoda Oleum viride.

O sortama

Bogata paleta jednosortnih ekstra djevičanskih maslinovih ulja i višesortno kao idealna kombinacija jednosortnih “Selekcija Belić” predstavljaju se veličanstvenom zelenom bojom, divnim mirisom i okusom na plod masline te obiljem snažnih i moćnih sortnih karakteristika. Drgocjena su i omiljena hrana sladokusaca i kulinarskih stručnjaka, svojom izvornom snagom i izuzetnom posebnošću stvaraju novu dimenziju uživanja u maslinovom ulju. Oleum viride su jedinstveni “voćni sokovi”, gurmanski začini stvoreni za vrhunske užitke s blagotvornim djelovanjem na zdravlje.


Višesortna ulja

Selekcija Belić
idealna kombinacija sorti Leccino, Vodnjanska crnica, Frantoio, Istarska bjelica, Buža i Pendolino u takvim omjerima da ovaj osebujni “voćni sok” veličanstvene zelene boje, mirisom i okusom na plod svježe masline, vaniliju te cikoriju i aromatično bilje umjerene gorčine i pikantnosti, postane najviša kategorija maslinovog ulja. Bogatstvo divnih mirisa i okusa inspirira na stvaranje novih i domišljatih jela. Izvanredno nadopunjuje teletinu i janjetinu pod pekom, šparoge s mladim pršutom i jajima, ribu i povrće na žaru, rižoto od sipa, salatu od hobotnice losos na žaru, dimljeni losos s rukolom te maneštru s kukuruzom.


Jedosortna ulja

Ascolana Tenera
talijanska sorta, ulje zlatno zelene boje, svježeg mirisa, ravnomjerne ugodne gorčine i pikantnosti, mirisa i okusa na svježu travu, rajčicu srednje zrelosti, kadulja i origano. Tako harmonično ulje dobro je dodati juhi od grahorica, vrganja i riba, tartaru i kuhanom crvenom mesu, lešo ribi i raznim tjesteninama s povrćem.Skuta ili svježi mladi sirevi, odležani nekoliko minuta u emulziji meda i ulja su neodoljiva gurmanska delicija.

Buža

autohtona stara istarska sorta, najcjenjenije ulje, svjetlozelene do zlatno žute boje, jakog voćnog okusa i mirisa na maslinu te aromatično bilje, artičoku i jabuke ujednačene gorčine i pikantnosti. Odlična je dopuna svježim sirovim namirnicama, izvrsno se slaže uz sirovu plavu ribu, posebno tunu i losos, pa tako tradicionalno japansko jelo sushi dobiva poseban mediteranski šarm. Plemenitoj ribi, sezonskom svježem povrću na žaru, šampinjonima i raznim rižotima od morskih plodova daje puninu okusa. Slatke pečene jabuke prelivene bužom izuzetno je dobra kombinacija slatkog užitka i zdravlja.

Casaliva
talijanska sorta , ulje odlične kvalitete, zeleno zlatno žute boje srednje voćnog mirisa i okusa na zelenu maslinu, jabuku i badem s tragovima aromatičnog bilja. Kao blago ulje harmonične gorčine i pikantnosti izvrsno se slaže sa brusketama od povrća, sirovim škampima i kozicama,maneštrama od povrća i ječma, rižotom od liganja, pečenom piletinom i puretinom te srednje zrelim sirevima. Odličnan je dodatak svježim jagodama, sladoledu od jagoda i slasticama od vanilije.

Cipressino
sorta talijanskog porijekla, ulje je apsolutna novost na hrvatskom tržištu. Karakterizira ga zelena boja sa zlatno žutim preljevima, izraziti voćni miris s okusom zelene masline, trave, divljeg radića te badema u tragovima i suhih rajčica uravnoteženog odnosa gorčine i pikantnosti. Posebice se sjedinjuje sa sirovim povrćem, povrćem na žaru, plemenitom ribom spravljenoj ispod peke, prženim arbunima i triljama te laganim maneštrama od povrća. Poseban okus daje voćnim kolačima od svježih agruma i ananasa.

Frantoio
talijanska vrlo cijenjena sorta, ulje vrhunske kakvoće, svjetlozelene boje, voćnog mirisa s dominantnim okusom zelene masline, badema i aromatičnog bilja, umjerene gorčine i snažne pikantnosti peperoncina. Tako moćno ulje najbolji je dodatak namirnicama intenzivnog okusa i mirisa poput bifteka, tartufa, divljači, guščje jetre, zrelih sireva, divljih šparoga koje uzajamno stvaraju novu čaroliju užitaka.

Istarska Bjelica
stara istarska sorta, ulje izrazito visoke kakvoće, zlatno zelene boje i mirisa na pokošenu travu, okusom na zelenu maslinu, badem, divlje šparoge i radić, snažne gorčine i umjerene pikantnosti. Posebnu draž i puninu okusa daje mariniranim šampinjonima s limunom, a kao preljev na čokoladni sladoled ili mousse, tortu od gorke čokolade i lješnjaka dobivamo odličan desert u kojem se gorčina ulja sljubljuje s okusom gorke čokolade u čarobnu kombinaciju gorko-slatkasto osvježavajuće delicije.

Itrana
talijanska sorta, intenzivno zelene boje sa snažnim mirisnim i okusnim tonovima na zrelu rajčicu, zelenu bananu, mentu, bosiljak i salviju jake ali uravnotežene gorčine i pikantnosti. Neodoljiv su dodatak hladnoj juhi od rajčice ( gaspacho ), tjestenini sa škampima ili plodovima mora, bifteku, pečenoj janjetini kuhanoj govedini, mesu i plavoj ribi sa žara te zrelim sirevima. Marinirano šumsko voće u naranči , skuta sa medom od vrijeska već sa nekoliko kapi ulja postaje zamamna slastica kojoj je teško odoljeti.

Leccino
talijanska sorta, harmonično, svježe i lagano ulje izvrsne kakvoće, tamno zelene boje, mirisa i okusa na maslinu i aromatično bilje, vrlo blage gorčine i pikantnosti. Zbog svoje neodoljive voćne svježine i trajnog mirisa, naglašava profinjenost okusa sirove ribe, škampa i kozica. Izvrstan okus daje lignjama i sipama na žaru te raznim svježim sezonskim salatama. Sladoled, panna cota i parfe od vanilije, šumskog voća i jagode, kolač od sira i ovčja skuta već s nekoliko kapi leccina postaju čudesan i odličan desert.

Pendolino
talijanska sorta, ulje briljantne svjetlozelene boje, prepoznaje se po naglašenoj gorčini s primjesama jake pikantnosti, voćnog mirisa, okusa na svježu travu, artičoku, mentu i ružmarin. Izvrsno se sljubljuje s krem juhama i varivima od više vrsta gomoljika te čudesno pojačava okus mesa divljači, bifteka, ramsteka, hlapa, jastoga i srednje zrelih sireva.

Rosulja
autohtona istarska sorta, ulje zeleno zlatne boje, intenzivnog voćnog mirisa i okusa na maslinu, početna ujednačenost gorčine i pikantnosti postupno prelazi u jak okus ljute papričice. Upotpunjuje puretinu, piletinu i crveno meso “na padelu”, juhu od gljiva (zagorska juha), zrele sireve i razna domišljata jela s tjesteninom, kao što su fuži sa slanim srdelama ili bakalarom. Posebnost okusa ove sorte najviše dolazi do izražaja na sirovim vrganjima te suhim kolačićima od lješnjaka, badema, pistacija i maslina.

Vodnjanska Crnica
stara istarska sorta, ulje visoke kakvoće, intenzivne zeleno žute boje, voćnog mirisa i slatkog okusa na maslinu, badem i jabuku, srednje izražene gorčine i umjerene pikantnosti. Tako usklađeno ulje odličan je začin za plavu i bijelu ribu sa žara, osobito losos i tunu, te salatu od hobotnice i morskih plodova, graha, boba i slanutka, poboljšava i obogaćuje razne maneštre od povrća. Ne nameće se svojom snagom kvalitete, nego daje jelima još veće bogatstvo okusa i mirisa. Idealno je za pripremu emulzije u kombinaciji s medom, agrumima i različitim vrstama papra za preljev na tortu od svježeg sira.

Još rezultata za: Grad-Labin

icon tag maslinistra Tag: maslinovo ulje labinštine

Kontakt osoba: obitelj Belić