slovenia-oljarna-hrvatin-koper-uljara-kopru-sloveniji

MASLINISTRA maslinovo ulje uljare ULJARE maslinovo ulje uljare Kopar

OLJARNA HRVATIN


Vlastita proizvodnja: Ekstra deviško olivno olje HRVATIN


OLJARNA HRVATIN KOPER SLOVENIA. Oljčno olje iz oljarne Hrvatin - kvaliteta in okus slovenske Istre

Domača oljčna olja iz naših krajev so izredno aromatična in zdravilna, zato so temelj zdravega načina prehranjevanja. Oljčno olje, osnova sredozemske kuhinje, je znano po številnih blagodejnih učinkih: varuje pred boleznimi srca in ožilja, artritisom, rakom na dojkah in drugimi oblikami raka, znižuje raven slabega holesterola in omogoča boljšo absorpcijo vitaminov.

V osrčju slovenske Istre, v mestu Koper, se nahaja naša edinstvena torkla Oljarne Hrvatin.

Oljarna Hrvatin je družinsko podjetje, v katerem se trudimo, da za vas pridelamo najkvalitetnejše oljčno olje. Naša torkla znamke Pieralisi je po predhodnem dogovoru na voljo za ogled.

V okoliških oljčnikih kraljujeta avtohtoni sorti istrska belica in leccino. Seveda pa ne gre niti brez ostalih vrst, kot so ascolana, maurino in itrana, ki so značilne za naše območje s prijetno submediteransko klimo. Samo vzadnjih letih je bilo v slovenski Istri na novo posajenih več tisoč oljk. Ljudje namreč ponovno odkrivajo radosti te zimzelene antične rastline, ki je že našim daljnim prednikom predstavljala osnoven vir visokokalorične hrane, hkratipa je bila simbol rodovitnosti, zdravja, nesmrtnosti in miru.

Još rezultata za: Grad-Koper

icon tag maslinistra Tag: slovenia oljarna

Kontakt osoba: Mateja

comments powered by Disqus